Šta je Flotno organizovanje kompanijskih vozila?

Flotno organizovanje kompanijskih vozila (odn. The company Car Fleet Management) podrazumeva sveobuhvatno održavanje i upravljanje voznim parkom jedne kompanije. Obuhvata sve vrste komercijalnih vozila kao što su: automobili, kombi vozila i kamiona. Upravljanje voznim parkom (vozilima), sadrži niz bitnih funkcija, kao što su finansiranje, servisno održavanje, praćenje i dijagnostika, organizovanje vozača, upravljanje gorivom i bezbednošću. Flotno organizovanje kompanijskih vozila je funkcija koja omogućava kompanijama, koje se oslanjaju na prevoz u svom poslovanju, da otklone ili minimiziraju rizike svojh investicija, poboljšali efikasnosti, produktivnosti i smanje ukupne troškove vožnje ili transporta, obezbeđujući na taj način, da sve funkcije flote budu u skladu sa državnim zakonodavstvom i još mnogo pored toga. Ove funkcije se mogu obaviti u okviru kompanije, odrđivanjem flotnog menadžera ili spoljnim angažovanjem flotnih provajdera, odn. tima profesinalaca.

Prema istraživanju tržišta od nezavisni analitičar firme Berg Insight, broj vozila, koja su raspoređena u komercijalne flote u Evropi, prešla je 1 milion vozila ove godine, što sada predstavlja vrlo ozbiljnu flotu koju bez adekvatne upravljačke organizacije održavanja bi bilo tško držati ispravnom i u svakom momentu u punoj funkciji.

Flotno organizovanje kompanijskih vozila kontroliše ukupne troškove rada i održavanja voznog parka, kao i opreme. Održavanje vozila i opreme na način koji produžava njihov vek trajanja, kontroliše rast i veličinu flote. Takav pristup standardizuje sastav flote i precizno budžetira troškove održavanja i troškove zamene vozila, što predstavlja najbitnije faktore u Flotnom organizovanju kompanijskih vozila.

Kompanijska vozila su ogledalo Vaše kompanije!